Siirtolapuutarha-lehden lukijakunnassa korostuu siirtola- ja ryhmäpuutarhaviljelijät. Lukijoita ovat myös muut aiheesta kiinnostuneet yksityishenkilöt, puutarha-alan opiskelijat, kirjastojen lehtilukusalien kävijät sekä useat viranomaistahot.

Vuonna 1935 perustetulla Siirtolapuutarha-lehdellä on alusta asti ollut tärkeä rooli sekä tiedotuskanavana että yhteisöllisyyden luojana. 

Useat eri toimialat hyödyntävät Siirtolapuutarha -lehteä

Ilmoittajina Siirtolapuutarha-lehdessä ovat mm. puutarhamyymälät, rakennustarvikeliikkeet, eri alojen yhdistykset, puutarhakoneiden ja -välineiden myyjät ja maahantuojat, sisustustarvikeliikkeet, lämmitysratkaisujen myyjät, kompostoreiden ja kuivakäymälälöiden sekä aurinkoenergian myyjät, matkatoimistot.

Miksi Siirtolapuutarha -lehti?

Usein koko kesänsä mökillään viettävinä ja innokkaina palstansa hoitajina siirtolapuutarhurit ovat piha- ja puutarhatuotteiden suurkuluttajia. Sekä hyöty- että koristekasvit ovat tärkeitä – niin siemeninä kuin taimina. Puutarhan menestyksekäs hoitaminen edellyttää myös hyviä työvälineitä ja ekologista tuholaistorjuntaa. Sato ja sen talteen saaminen ovat siirtolapuutarhureille kunnia-asia. Palstalla olevat mökit halutaan pitää hyvässä kunnossa tai kenties jopa rakentaa uusi, nikkarointi eri muodoissaan on arkipäivää. Usein mökkiremonteissa raivataan tila omalle kuivakäymälälle ja mökin sähkönkulutusta saatetaan vähentää aurinkoenergialla. Palstalla halutaan myös rentoutua ja nauttia olosta kuten millä tahansa kesäasunnolla. Sateisella säällä aikaa vietetään mökissä, joka on antaumuksella sisustettu.

Siirtolapuutarhayhdistysten yhteisten alueiden hoitamiseen tarvitaan usein hieman järeämpää kalustoa. Yhteistilojen ja yhteisen infran kunnostamista ja/tai rakentamista tehdään joka vuosi.

Kaikilla siirtolapuutarha-alueilla lapsiperheiden osuus on ollut kasvava trendi jo usean vuoden ajan. Siirtolapuutarhapalstat kiinnostavat myös nuoria ja urbaaneja, usein autottomia kaupunkilaissinkkuja ja -pariskuntia, jotka haluavat polkaista mökille pyörällä sen sijaan, että istuisivat tuntikausia meno- ja paluuruuhkissa maantiellä. 

Study Session 2020 Helsingissä

Suomen Siirtolapuutarhaliitto toimii 90-vuotisen historiansa ensimmäistä kertaa Kansainvälisen Siirtolapuutarhaliiton tapahtuman isäntämaana, kun Helsingissä järjestetään 26.-29.8.2020 Study Session -tapahtuma.

Tapahtuman teema on Allotments and Society

Lisätietoja ja alustava ohjelma https://www.siirtolapuutarhaliitto.fi/kansainvalisyys/study-session-2020-helsingissa/

Suomen Siirtolapuutarhaliitto järjestää viljelijöille räätälöidyn viikon mittaisen puutarhanhoidon kurssin vuosittain Lepaalla. Ensimmäinen kurssi järjestettiin vuonna 1949.

Suomen Siirtolapuutarhaliitto ry. on poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka edistää ja kehittää maamme siirtolapuutarhatoimintaa. Vuonna 1930 perustettu liitto toimii tiiviissä yhteistyössä sekä ympäri Suomen olevien jäsenyhdistystensä että Kansainvälisen siirtolapuutarhaliiton kanssa.

Siirtolapuutarhaliitto ry:n sivuilta löydät monipuolista tietoa siirtolapuutarhatoiminnasta, liiton jäsenilleen tarjoamista palveluista sekä ainutlaatuisesta Siirtolapuutarha-lehdestä. Sivujen linkkien kautta voit tutustua kaikkiin jäsenyhdistyksiimme sekä sisarliittoihimme ympäri Euroopan.

Tervetuloa siirtolapuutarhaan!

Siirtolapuutarhat ovat urbaaneja viherkeitaita, jotka tuottavat iloa ja elämyksiä kaikille kaupunkilaisille. Yleensä siirtolapuutarhat ovat puistoaluetta, jonne kuka tahansa voi mennä ihailemaan kukkaloistoa. Palstat ovat kuitenkin viljelijöiden yksityisaluetta, joten niille voi mennä vain kutsusta.

Tutustu lähiseutusi siirtolapuutarha-alueisiin.

 

Tutustu myös muihin tehokkaisiin ammatti- ja jäsenlehtiin.

Tuliko mieleen kysymyksiä? Jätä viestiä tai soita 040 9030141

Yhteystiedot

Tmi Johanna Pelto

Puhelin

040 9030141

Sähköposti

johanna(at)johannapelto.fi

LinkedIn

linkedin.com/in/johannapelto

Y-tunnus

1503202-1

 

Varaa ilmoitustila
close slider